• Quinty

    13 februari 2018

    Voorzichtig vroeg Mariska, de vriendin van een neef van mij, of ik een tekening van hun éénjarig dochtertje wilde maken. Dat leek mij een leuke uitdaging. Ik kreeg de volgende foto.

    Deze was niet geschikt om er een leuke tekening van te maken. Ik heb om een andere foto gevraagd en dat was de volgende.

    Lees meer >> | 611 keer bekeken

  • Expo Berlijn

    7 februari 2018

    Vanaf vandaag hangt mijn schilderij 'Ma Maternité' in Berlijn in het van der Valk hotel in Berlijn. Na Brussel, Beijing, Luxemburg, Boekarest en nu Berlijn. Wat een leuke ervaring! Dit had ik nooit verwacht. Ik ben er erg blij mee!

    À partir d'aujourd'hui, mon tableau 'Ma Maternité' est suspendu à l'hôtel van der Valk à Berlin. Après Bruxelles, Pékin, Luxembourg, Bucarest et maintenant Berlin. Quelle belle expérience! Je ne m'attendais jamais à ça. Je suis très contente!

    Lees meer >> | 522 keer bekeken

  • Expositie in Roemenië

    24 november 2017

    Helaas kon er geen betere foto gemaakt worden vanwege een groot evenement.

    Expositie in Boekarest, Roemenië door Bubble Art georganiseerd.

    Het voormalig koninklijk paleis, nu Hilton Boekarest, is toegevoegd aan het expositienetwerk van Bubble Art.

    Boekarest is een prachtige Europese stad met een rijke geschiedenis. Zowel cultureel als historisch erg aantrekkelijk om te bezoeken, zeker in combinatie met exposities.

    http://www.bubbleprojects.eu/exposities/expositie-in-boekarest-roemenie

    Kunstenaars die op het moment exposeren:

    Menno Vos

    Annet Raben

    Selene’s Art

    Cindy Bont

    Mariët Hylkema

    Joanne Zegers

    Antje Drost

     

     

    

     

    Lees meer >> | 575 keer bekeken

  • Foto van de expositie in Luxemburg

    2 oktober 2017

    Een mooie plek!

    Lees meer >> | 503 keer bekeken

  • Een belangrijke dag

    29 september 2017

    Juliette, Oude man, Luxemburg, NABK,

    Vandaag heb ik mijn schilderij 'Juliette' na bijwerking van de armpjes echt af gekregen en opgestuurd om mee te doen met het 'Schilderij van het jaar'. Ook heb ik mijn schilderij 'Oude man' ingestuurd.

    Daarnaast heb ik het goede nieuws gekregen dat naar aanleiding van het succes in Beijing mijn schilderij 'Ma Maternité' na Brussel en Beijing, nu naar Luxemburg gaat. Volgende week krijg ik de foto's van waar het hangt in het Hilton hotel aldaar.

    Ook doe ik mee met de exto wedstrijd 'Oud'. Vandaag sta ik op de derde plaats. Ik ben benieuwd waar ik zondag ga eindigen.

    En dan heb ik mij ook nog geabonneerd op de NABK, Nationale Associatie Beeldende Kunstenaars. Allemaal leuke dingen!

    Lees meer >> | 520 keer bekeken

  • Juliette/Bellini

    25 september 2017

    Lees meer >> | 537 keer bekeken

  • Juliette

    25 september 2017

    Het schilderij Juliette is af. Gedurende de zomer heb ik er aan gewerkt. De temperaturen, in mijn atelier van vaak boven de dertig graden, maakten het niet gemakkelijk. De acrylverf droogde te snel. Zelf rond ik het nu af, hoewel ik nog steeds kleine onvolmaaktheden zie. Soms moet je gewoon stoppen, anders verf je het 'dood'. Het schilderij is een abstractie van mijzelf en mijn kleindochter. Ik ben er blij mee. Nu kijken hoe het ontvangen wordt.

    La peinture Juliette est terminée. Pendant l'été, j'ai travaillé dessus. Les températures dans mon atelier, souvent supérieures à trente degrés, ne l'ont pas facilité. La peinture acrylique séchait trop vite. Pour moi, c'est fini maintenant, même si je vois encore des imperfections mineures. Parfois, il faut arrêter.  La peinture est une abstraction de moi-même et de ma petite-fille. Je suis contente de cela. Maintenant voir comment on va la recevoir.

    Lees meer >> | 553 keer bekeken

  • Bellini/Juliëtte

    30 augustus 2017

    Op het moment ben ik bezig een portret van mijn kleindochter Juliëtte te schilderen met acryl in de stijl van Bellini (Venetië 1430 – 1516), zie ook mijn introductiepagina en 'Voorbereiding nieuw werk' in de galerie onderaan. Nog vele sessies te gaan. 

    Pour le moment, je travaille sur la peinture d'un portrait de ma petite-fille Juliëtte avec de l'acrylique dans le style de Bellini (Venise 1430-1516), voir aussi ma page d'introduction et Nouveau travail en préparation » dans la galerie ci-dessous. Encore plus de sessions à parcourir.

     

    Lees meer >> | 1868 keer bekeken

  • Expositie Brussel/Peking

    25 juni 2017

    Picasso expositie in het Hilton City hotel in Brussel (8 april tot 20 mei 2017) en in China in hotel Radisson Blu Beijing (Peking) (1 juni tot 31 augustus 2017)

    Als bewonderaar van Picasso vooral door zijn vele stijlen, was ik verrast door de ontdekking van zijn schilderij ‘Maternité’ uit 1905 uit de roze periode van Picasso, een periode volgend op zijn pessimistische blauwe periode. Zo zacht en teder, een voor mij verrassende stijl.

    Het was een hele uitdaging om mijzelf in zo’n herkenbare pose van één van mijn favoriete schilders uit te beelden door eerst het schilderij te imiteren en misschien hem wel te overtreffen ;).

    Ik gebruikte hiervoor een foto van mijzelf met mijn pasgeboren zoon. Door eerst Picasso’s schilderij ‘Maternité’ te imiteren, probeerde ik zijn stijl te begrijpen en in te leven, waaruit ‘Ma Maternité’ uit voortvloeide.

    'Maternité' (kopie van Picasso, 1905)

    Ma Maternité' (2017)

    Exposition Picasso’ en Belgique à l’hôtel Hilton City

    du 8 avril au 20 mai 2017

    et en Chine à l’hôtel Radisson Blu Beijing (Peking)

    du 1 juin au 31 août 2017

    Admiratrice de Picasso, en particulier pour ses nombreux styles, je fus surprise par la découverte de sa peinture ‘Maternité’ qui date de 1905.

    Le peintre est dans sa période rose qui fait suite à la période bleue aux accents plus pessimistes. La douceur et la tendresse qui se dégagent de cette Maternité m’ont particulièrement touchées.

    Ce fut un vrai défi pour moi d’essayer de comprendre puis de copier dans un premier temps l’œuvre d’un de mes artistes préférés, avant de me représenter dans une posture aussi intime et familière, en m’inspirant très fortement de son style.

    Pour cela, j’ai travaillé au pastel sec d’après une photo de mon fils nouveau-né et moi.

    Lees meer >> | 448 keer bekeken

  • Rijksmuseum Twente in Enschede

    23 april 2017

    Tentamen gedaan op 19 april in Enschede, 'Oudnederlandse schilderkunst' en de volgende dag een bezoek gebracht aan het Rijksmuseum Twente. Dat was echt de moeite waard!

    J’ai passé un examen le 19 Avril à Enschede (NL) ‘Les Flamand primitifs’, vieille peinture hollandaise’ et le lendemain j’ai visité le ‘Rijksmuseum Twente’. Cela vaut la peine, très beau !

    Lees meer >> | 540 keer bekeken

  • Meer blogs >>