• Naaktmodeltekenen in het kasteel

  27 maart 2022

  Op 26 maart was er weer een cursus naaktmodeltekenen onder leiding van Hélène Bertin. In het kasteel in Cuiseaux moesten we in vlugge schetsen het model Chantal zo goed mogelijk in goede proporties weergeven. Het was een hele leerzame en gezellige dag. Zie verder bij 'Model vivant'.

  Lees meer >> | 268 keer bekeken

 • Heel iets anders, zwart-wit

  4 december 2021

  Op 27 juni was mijn dag om te schilderen in Elst. In één dag moest ik een schilderij maken van 1.22 x 1.22 m. Ik had mij anderhalf jaar voorbereid. Wat ik het fijnste vind om te schilderen, zijn kleine werkjes met aquarelverf of pastelkrijt. Dit keer moest ik dus heel groot werken en met acrylverf. Het Colorfieldproject was zeer leuk om te doen. Nu ga ik weer terug naar mijn kleine werkjes. Ondertussen ga ik ook naar een nieuwe schilder-/tekenclub. Het thema is een zwart-wit tekening maken. Ik heb een schets gemaakt, maar deze moet nog uitgewerkt worden. Als het werk mooi genoeg is, mag ik het exposeren in een grafisch museum in Louhans (Frankrijk). 

  Lees meer >> | 319 keer bekeken

 • Nieuwe schilderdatum: 27 juni 2021

  21 mei 2021

  Extra informatie over het Colorfield Performance project 2021

  Ongeveer vijfhonderd collega kunstenaars uit 19 landen zullen de handen ineen gaan slaan om van 15 april tot 1 oktober een geweldig kleurenspektakel neer te zetten in park Lingezegen in Elst.


  Maar liefst 500 tot 600 panelen worden opgesteld in een groot geometrisch figuur, ditmaal een afgeplatte ellips.

  Naarmate het jaar 2021 vordert zullen deze panelen worden beschilderd en een geweldig schouwspel gaan vormen in een grote gezamenlijke kunstmanifestatie, waarin de individuele kunstenaar wel herkenbaar blijft. 


  Het kunstwerk is open voor publiek en blijft tot 1 oktober als voltooide eenheid staan.
  Geschat aantal bezoekers is 45000, velen komen meerdere keren terug om te zien hoe het project vordert of om een schilderij te kopen. 


  Ook brengen galeriehouders, conservators van musea en kunstverzamelaars regelmatig een bezoek aan het project.

  Le 27 juin c’est ma journée de peinture dans un parc à Elst, un village entre Arnhem et Nijmegen.

  Environ cinq cents collègues artistes de 19 pays uniront leurs forces pour créer un grand spectacle de couleurs du 15 avril au 1er octobre.

  Pas moins de 500 à 600 panneaux sont disposés dans une grande figure géométrique, cette fois une ellipse.

  Au fil de l'année 2021, ces panneaux seront peints et formeront un grand spectacle dans un grand événement artistique conjoint, dans lequel l'artiste individuel reste reconnaissable.

  L'œuvre est ouverte au public et restera comme une unité terminée jusqu'au 1er octobre.

  Le nombre estimé de visiteurs est de 45 000, dont beaucoup reviennent plusieurs fois pour voir l'état d'avancement du projet ou pour acheter un tableau.

  Les propriétaires de galeries, les conservateurs de musée et les collectionneurs d'art visitent également régulièrement le projet.

  www.thecolorfieldperformance.nl

  Lees meer >> | 382 keer bekeken

 • Cuiseaux atelier

  6 april 2021

  Na maanden weer even samen schilderen, buiten voor ons nieuwe atelier. Dat was eind maart 2021. Voor de foto het mondkapje af. Het was voor korte duur. In april ging alles weer op slot.

  Après des mois on a peint ensemble à nouveau, à l'extérieur devant notre nouvel atelier. On a enlevé le masque pour la photo. C'était de courte durée. Confinement pour avril :-(

  Lees meer >> | 397 keer bekeken

 • Verandering van locatie van 'The Colorfield Performance'

  23 november 2020

  Verandering van locatie van ‘The Colorfield Performance'. 

  Door corona heeft de organisatie besloten om het project van Den Haag (strand van Scheveningen) naar het oosten van het land te verplaatsen. Het project wijkt uit naar het Park Lingezegen in Elst, in de Betuwe, Gelderland. 

  Wel erg jammer, Den Haag is mijn geboorteplaats waar ik 25 jaar gewoond heb met al zijn herinneringen. 

  Maar met veel plezier ga ik naar de Betuwe. Om mij te zien werken op 13 juni 2021 zijn jullie van harte welkom aldaar.

  https://parklingezegen.nl/introductie-park-lingezegen/

  Changement de lieu de ‘The Colorfield Performance’

  En raison de Corona le projet est déplacé vers le parc Lingezegen à Elst à l’ouest des Pays-Bas. 

  C&rs

  Lees meer >> | 498 keer bekeken

 • Prototype klaar

  12 februari 2020

  Het eerste schilderij, één van de zes ideeën in mijn hoofd voor het grote kunstproject in Den Haag volgend jaar, is klaar. Ik vind het geslaagd. Zelf had ik niet gedacht dat het zo mooi zou uitpakken. Het is op een doek geschilderd van 50 x 50 cm. Vanaf 15 april ga ik buiten schilderen op een houten plaat van 1.20 x 1.20 cm om vast te oefenen. Buiten schilderen in weer en wind en heel groot voor mijn doen, ik vind het een hele leuke uitdaging. Ik ben bezig met het tweede idee. Heerlijk om zo bezig te zijn!

  Vanmiddag heb ik een vergadering met de schildersclub van Cuiseaux om de tentoonstelling 'Le salon de la femme' voor te bereiden, die eind februari/begin maart plaats vindt.

  Aanstaande zaterdag, 15 februari, ga ik in het kasteel van Cuiseaux met een groepje weer naar levend model tekenen. Hieronder een foto van vorig jaar, tijdens de pauze genomen.

  Lees meer >> | 516 keer bekeken

 • 'The Colorfield Performance' Zuiderstrand Den Haag

  26 januari 2020

  Via deze site kreeg ik een bericht van de kunstenaar Dirk Hakze of ik mee wil doen met een groot project in 2021. Ik vind het een unieke kans. Ik ben er erg blij mee. Er doen 500 kunstenaars mee. De organisatie van 'The Colorfield Performance' vinden mij een geschikte kandidaat. Dat is altijd fijn om te horen. 

  The Colorfield Performance in zijn huidige opzet is ontstaan tijdens Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Zo'n 440 kunstenaars maakten samen een groot veld met schilderijen (zie foto hieronder)

  Ruim 40.000 bezoekers kwamen kijken naar het project en haar deelnemers. Van een groep enthousiaste Haagse kunsenaars kwam de vraag of het een idee is om het eerst volgende project in Den Haag te realiseren. Dit heeft er toe geleid dat er een volgende editie in Den Haag komt.

  Het project vindt plaats in 2021 en er wordt gewerkt van 15 april tot 31 augustus. Daarna blijft het veld nog intact tot 1 oktober. Het is de bedoeling dat ik ter plekke een schilderij maak in de grootte van 120 x 120 cm. Een prachtige uitdaging!

  Lees meer >> | 558 keer bekeken

 • Kerstkaart 2019

  12 januari 2020

  Ik had zin om een traditionele kerstkaart te maken. Ik heb mij laten inspireren door Anton Pieck. Deze heb ik laten drukken en verstuurd. Altijd leuk om te doen !

  Lees meer >> | 704 keer bekeken

 • Irma 60 jaar

  27 september 2019

  Nannette, een goede vriendin van Irma, vroeg mij of ik oude foto's had van Irma en of ik misschien een tekening van haar kon maken voor een magazine die ze speciaal zouden gaan maken voor haar zestigste verjaardag. Ik ben de uitdaging aangegaan.

  Woensdag 25 september was haar verjaardag en op zaterdag 28 september geeft zij een groot feest. Daar worden de bladen 'Irma' uitgedeeld. Ik ben heel erg benieuwd wat Irma ervan gaat vinden.

  Hieronder volgen 2 foto's en 2 tekeningen geïnspireerd door die foto's. De eerste foto is uit 1981 en de tweede foto is uit 1977.

  Lees meer >> | 567 keer bekeken

 • M & M

  27 september 2019

  Marja en Margriet. Marja kwam als 6 jarig meisje bij ons in de straat wonen. Wij kennen elkaar al bijna 55 jaar. Na een bezoek met haar vriendin Margriet in Frankrijk, heb ik ze gevraagd of ik een schilderij van hun mocht maken in de stijl van Gaugain. Dat vonden ze goed. Ik had eerst een pastel van hun gemaakt in klein formaat. Daarna heb ik op een groot doek van 90 bij 70 cm een opzet gemaakt in acryl. Het lukte mij niet goed om met acryl mij uit te leven op dit schilderij. Ik heb het een tijd opzij gezet. Een schildervriendin gaf mij de tip om er met olieverf over heen te gaan. Moeilijk, want ik had nog nooit met olieverf gewerkt. Ik kreeg wat tips van haar en ik had nog een onaangebroken doos staan met olieverf met alles erop en eraan. Op een Franse vlooienmarkt vond ik de lijst. Op de gok heb ik het gekocht en het paste precies. Het is een niet gelijkend portret, maar geïnspireerd op. Het is het grootste werk wat ik ooit gemaakt heb. Het staat heel mooi in mijn atelier.

  Lees meer >> | 651 keer bekeken

 • Meer blogs >>