Voorzichtig vroeg Mariska, de vriendin van een neef van mij, of ik een tekening van hun éénjarig dochtertje wilde maken. Dat leek mij een leuke uitdaging. Ik kreeg de volgende foto.

Deze was niet geschikt om er een leuke tekening van te maken. Ik heb om een andere foto gevraagd en dat was de volgende.

Zonder haar ooit in het echt gezien te hebben, was de opdracht moeilijker dan ik dacht. Zou het mij lukken om een mooie tekening te maken?

Ik begon met een schets.

Dit gaat het niet worden, dacht ik. Toen heb ik een combinatie gemaakt van de twee gekregen foto's en een schilderij van Sierk Schröder van een kleuter. Dit bleek helemaal niet meer te lijken op Quinty. De moed zonk in mijn schoenen.

Toch verder geprobeerd en een combinatie van de twee foto's gemaakt. Om zeker te weten dat zij er op lijkt, heb ik mijn neef Alfons aangeproken op Facebook. De foto van de tekening wilde ik in de verborgen chat sturen. Dat lukte mij niet. Dan maar op FB waar iedereen het kan zien.

Ik was blij verrast over de reactie van Alfons. Hij was heel enthousiast en volgens hem lijkt zij! Nog een beetje bijwerken en dan opsturen :)

Reageer op dit bericht