• Nouveau-né

  22 september 2019

  Ik heb mijn schilderij gerestaureerd. Eigenlijk heb ik hem veranderd. Nadat hij beschadigd terugkwam uit Kenia, wilde ik het in zijn originele staat restaureren. Dat was in de stijl van Picasso. Maar ik heb hem in mijn eigen stijl veranderd. Hier het resultaat.

  Lees meer >> | 1154 keer bekeken

 • Weer thuis!

  17 juni 2019

  Mijn kunstwerk 'Ma Maternité' is na ruim twee jaar geëxposeerd te zijn geweest, weer terug in mijn atelier in Frankrijk.

  Het begon allemaal in Brussel in april 2017. Het thema van de expositie was Picasso. Ik was geïnspireerd door Picasso zijn schilderij 'Maternité' uit 1905. Door eerst dat schilderij te kopiëren, heb ik daarna een pasteltekening gemaakt in dezelfde kleuren en materiaal als Picasso en mijzelf en mijn zoontje Hillebrand getekend.

  Op mijn Exto site werd dit opgepikt door Bubble Art. Of ik wilde exposeren in het Hilton hotel in Brussel en of ik een presentatie wilde geven hoe dit schilderij tot stand was gekomen. Heel enthousiast heb ik de uitnodiging aangenomen en mijn dochters Willemijn en Marianne meegenomen. We hebben van de gelegenheid gebruikt gemaakt om in het Hilton te logeren en te eten en iets van Brussel te zien. Het schilderij zou daar zes weken hangen. Werkelijk een prachtige belevenis.

  Maar daar bleef het niet bij. Door het succes van het schilderij heeft het een hele reis over de wereld gemaakt, naar Peking in China, Luxemburg, naar Boekarest in Roemenië, naar Berlijn, naar Budapest in Hongarije, naar Venetië en zelfs naar Nairobi in Kenia!

  In Kenia eindigde de reis in mei 2019. Het schilderij is daar van de muur gevallen en het glas die de pastel moest beschermen, gebroken. Waarschijnlijk hebben zij daar het glas van de pasteltekening willen wegvegen. Maar een pasteltekening is heel kwetsbaar. De vegen zijn zichtbaar op het schilderij en het is niet meer zoals het was.

  Ik vind het nog een wonder dat zo'n kwetsbaar kunstwerk zo lang heeft kunnen reizen. Ik heb nog niet de beslissing genomen om het te restaureren of het zo te laten. De reis heeft zijn sporen achtergelaten, het heeft wel wat. Het was in ieder geval een heel mooi avontuur!

  Lees meer >> | 484 keer bekeken

 • WK vrouwenvoetbal 2019

  16 juni 2019

  Vanwege het WK vrouwenvoetbal was de opdracht van onze schildersclub om een schilderij te maken van een voetbalster in beweging, het liefst abstract. Ik heb een schets gemaakt met Lieke Martens als voorbeeld met pastelkrijt. Het abstracte laat ik aan mij voorbij gaan. De schets heb ik mooi ingelijst en is te zien op de tentoonstelling met het thema voetbal in Cuiseaux tot 18 augustus 2019, zie ook bij 'Exposities'.

  Lees meer >> | 448 keer bekeken

 • Le Vieillard ingezonden

  16 mei 2019

  Eigenlijk wilde ik niet mee doen met de Rembrandt wedstrijd wat door het Rijksmuseum is georganiseerd. Ik had geen geschikt nieuw werk. Ik wilde wel iets doen met het thema van de verloren zoon wat Rembrandt had geschilderd. Ik dacht er een vrouwelijk tintje aan geven in de trant van de verloren dochter. Het lukte mij niet een mooi schilderij te maken. Een vriendin op mijn Franse schildersclub wilde graag meedoen. Zij vroeg mij haar te helpen. Dit kon ik alleen door mijzelf op te geven. Ik heb toen een ouder schilderij uit 2016 opgegeven van de oude man. Dat was in februari 2019. Het is sowieso in de Rembrandtkleuren geschilderd met acryl. Het duurt wel even of de winnaars bekend worden gemaakt. Wie weet ;-) 

  Op 21 mei kreeg ik het volgende bericht:

  Beste inzender, 

  Hartelijk bedankt voor je inzending voor de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt. Het Rijksmuseum ontving tussen 1 februari en 31 maart 2019 maar liefst 8.390 inzendingen voor deze zomertentoonstelling, allen geïnspireerd op Rembrandt. 

  De afgelopen weken hebben er meerdere bijeenkomsten plaatsgevonden waarin de jury, met hulp van een selectiecommissie, alle ingestuurde kunstwerken aandachtig heeft bestudeerd. Helaas moeten we je mededelen dat jouw werk niet geselecteerd is voor de finaleronde. Vanwege het grote aantal inzendingen kunnen we helaas niet corresponderen over de uitslag. We hopen op je begrip hiervoor.

  Wij danken je enorm voor je inzet en hopen je natuurlijk te mogen verwelkomen in het museum, tijdens de looptijd van de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt (15 juli – 15 september 2019). Op 15 juli vieren we de verjaardag van Rembrandt en vanaf 14:00 uur is de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt open voor publiek. We hopen je dan, of op een later moment, te mogen verwelkomen in het museum! 

  Met vriendelijke groet, 

  Team Lang Leve Rembrandt

   

  Lees meer >> | 460 keer bekeken

 • Rembrandt wedstrijd

  11 februari 2019

  Ruim een half jaar geleden heb ik de Kunstgeschiedenis Academie ontdekt, wat online te volgen is. Het wordt geleid door Karin Haanappel. Haar lessen zijn heel gepassioneerd en zij probeert de vrouwen in de kunst hun plaats te geven, die zij heel erg verdienen. Zoals Berthe Morisot die een belangrijke rol heeft gespeeld bij het ontstaan van het impressionisme in de 19de eeuw. Zoals Karin zegt ‘Kunst maakt gelukkig’. Ik volg haar lessen, ik schilder en ik exposeer, tot zelfs in Kenia toe. Ja, kunst maakt mij gelukkig en laat mij mijn zorgen vergeten. Ik probeer op het moment iets te schilderen/tekenen in de stijl van Rembrandt. Hoe mooi ik Rembrandt zijn werken ook vind, is deze opdracht erg moeilijk voor mij. Of het mij gaat lukken… ik hou jullie op de hoogte.

  Vriendelijke groet,

  Cindy

  Lees meer >> | 431 keer bekeken

 • Madonna

  24 oktober 2018

  Elke donderdagochtend ga ik naar mijn schildersclub. Heel gezellig, naast schilderen, heel veel gebabbel. Ik voel mij er thuis. Ik heb een madonna van Rafaël met pastel gemaakt. Heerlijk om met pastel te werken. Erbij doe ik ook foto's van mijn expositie in het kasteel van de prinsen van Oranje in Cuiseaux en een foto van afgelopen zondag 21 oktober 2018. Eén bezoeker heb ik mogen ontvangen :(

  Chaque jeudi matin, je vais à mon club de peinture à Cuiseaux. Très confortable, à côté de la peinture, beaucoup de bavardages. Je me sens chez moi là-bas. J'ai fait une Madone de Raphaël avec du pastel. Ravissant de travailler avec le pastel. J'ai pris aussi des photos de mon exposition au château des princes d'Oranje à Cuiseaux le 20 octobre et une photo du dimanche passé quand j'étais surveillante. Seulement un visiteur était passé :( ce n'est pas beaucoup.

  Lees meer >> | 414 keer bekeken

 • Délires des fontaines à Cuiseaux

  30 augustus 2018

  Il y a 12 fontaines à Cuiseaux. Pour la Biennale 2018 les fontaines sont décorées. Aussi notre club d'artistes peintres ACC (Art Club Cuiseaux) avait la possibilité de décorer une fontaine. Aujourd'hui on a fini la décoration. Voilà le résultat:

  Er zijn 12 fonteinen in Cuiseaux. Deze worden voor de Biennale 2018 versierd. Elke club heeft de mogelijkheid om dat te doen. Onze schildersclub ACC (Art Club Cuiseaux) heeft bovenstaande fontein, die niet meer werkt, versierd. Wij hebben met z'n allen een bijdrage geleverde aan de drie doeken, die tegen de muur bevestigd zijn.

  Lees meer >> | 496 keer bekeken

 • Portrait de Hill/Portret van Hill

  30 juni 2018

  Comme j'ai écrit dans mon blog précédent, voudrait Hill que je fasse un portrait de lui. J'ai choisi le style de Gaugain. D'abord j'ai fait un copie de l'autoportrait de Gaugain en pastel.

  Zoals ik al in mijn vorige blog schreef, wil Hill dat ik een portret van hem maak. Ik heb gekozen voor de stijl van Gaugain. Eerst heb ik een kopie gemaakt van een zelfportret van Gaugain in pastel.

  En bas le pastel de Hill:

  Hier volgt in pastel Hill:

  La prochaine étape est en acrylique :)

  Nu nog in acryl maken ;)

  Lees meer >> | 423 keer bekeken

 • L’anniversaire de Hill/Verjaardag van Hill

  18 maart 2018

  Aujourd’hui, c’est l’anniversaire de mon mari Hill. J’ai lui donné pour son anniversaire de 60 ans un autoportrait de moi à la Modigliani. Il m’a beaucoup aidé de réaliser ce portrait. J’ai utilisé tous ses conseils et critiques. Selon lui, mes cheveux étaient trop longs, par exemple.  

  Vandaag is mijn man Hill jarig. Voor zijn 60ste verjaardag heb ik mijn zelfportret à la Modigliani gegeven. Hij heeft mij veel bijgestaan bij het tot stand komen ervan. Zijn tips en kritiek heb ik allemaal meegenomen. Zo vond hij mijn haar te lang. 

  Et les yeux trop foncés. Modigliani peint souvent les yeux noir, un peu sinistre.

  En de ogen te donker. Modigliani schildert vaak de ogen donker, wat doods aandoet. 

  En effet, j’ai coloré mes yeux et j’ai ‘coupé’ mes cheveux. Hill est très content avec le résultat.

  Ik heb toen inderdaad de ogen kleur gegeven en mijn haar 'geknipt'. Hij is heel blij met het schilderij.

  Maintenant il veut que je fasse un portrait de lui…

  Nu wil hij dat ik een portret van hem maak...

   

  Lees meer >> | 1559 keer bekeken

 • Expo Budapest

  18 maart 2018

  Après l’exposition à Berlin, mon tableau en pastel ‘Ma Maternité’ est exposé à Budapest en Hongrie du 17 mars pour deux mois. C’est maintenant presque une année que mon tableau voyage d’un pays à l’autre. Je ne le pouvais jamais imaginer. Je suis tellement contente !

  Na de expositie in Berlijn is mijn pastelschilderij ‘Ma Maternité’ nu in Budapest te zien vanaf 17 maart. Het blijft daar ongeveer twee maanden hangen. Anne de Vries, directeur van Bubble Art, wilde graag mijn werk in Budapest exposeren en of ik daarmee accoord ging. Ik vind het geweldig.

  Het is nu bijna een jaar dat mijn schilderij van het ene land naar het andere land reist. Dat had ik nooit kunnen voorstellen.

  Aujourd’hui mon tableau est exposé dans un très bel endroit à l’hôtel Hilton à la rivière le Danube à Budapest. L’hôtel est bâti sur les restes des fondations d’une église et un monastère des Dominicains du 13ème siècle. Il faut passer le monastère avant entrer dans l’hôtel si les touristes arrivent avec les navires de croisières. C’est vraiment un endroit superbe.

  Nu heeft mijn werk een mooie plek in het Hilton hotel aan de Donau in Budapest. Het hotel staat op de fundamenten en restanten van het 13e eeuwse Dominicanerkerk en –klooster. Mijn werk hangt bij de beneden entree in het hotel, daar waar de cruiseschepen op de Donau aankomen. De mensen moeten door het klooster heen. Een prachtige plek.

  Lees meer >> | 499 keer bekeken

 • Meer blogs >>