• WK vrouwenvoetbal 2019

  16 juni 2019

  Vanwege het WK vrouwenvoetbal was de opdracht van onze schildersclub om een schilderij te maken van een voetbalster in beweging, het liefst abstract. Ik heb een schets gemaakt met Lieke Martens als voorbeeld met pastelkrijt. Het abstracte laat ik aan mij voorbij gaan. De schets heb ik mooi ingelijst en is te zien op de tentoonstelling met het thema voetbal in Cuiseaux tot 18 augustus 2019, zie ook bij 'Exposities'.

  Lees meer >> | 282 keer bekeken

 • Le Vieillard ingezonden

  16 mei 2019

  Eigenlijk wilde ik niet mee doen met de Rembrandt wedstrijd wat door het Rijksmuseum is georganiseerd. Ik had geen geschikt nieuw werk. Ik wilde wel iets doen met het thema van de verloren zoon wat Rembrandt had geschilderd. Ik dacht er een vrouwelijk tintje aan geven in de trant van de verloren dochter. Het lukte mij niet een mooi schilderij te maken. Een vriendin op mijn Franse schildersclub wilde graag meedoen. Zij vroeg mij haar te helpen. Dit kon ik alleen door mijzelf op te geven. Ik heb toen een ouder schilderij uit 2016 opgegeven van de oude man. Dat was in februari 2019. Het is sowieso in de Rembrandtkleuren geschilderd met acryl. Het duurt wel even of de winnaars bekend worden gemaakt. Wie weet ;-) 

  Op 21 mei kreeg ik het volgende bericht:

  Beste inzender, 

  Hartelijk bedankt voor je inzending voor de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt. Het Rijksmuseum ontving tussen 1 februari en 31 maart 2019 maar liefst 8.390 inzendingen voor deze zomertentoonstelling, allen geïnspireerd op Rembrandt. 

  De afgelopen weken hebben er meerdere bijeenkomsten plaatsgevonden waarin de jury, met hulp van een selectiecommissie, alle ingestuurde kunstwerken aandachtig heeft bestudeerd. Helaas moeten we je mededelen dat jouw werk niet geselecteerd is voor de finaleronde. Vanwege het grote aantal inzendingen kunnen we helaas niet corresponderen over de uitslag. We hopen op je begrip hiervoor.

  Wij danken je enorm voor je inzet en hopen je natuurlijk te mogen verwelkomen in het museum, tijdens de looptijd van de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt (15 juli – 15 september 2019). Op 15 juli vieren we de verjaardag van Rembrandt en vanaf 14:00 uur is de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt open voor publiek. We hopen je dan, of op een later moment, te mogen verwelkomen in het museum! 

  Met vriendelijke groet, 

  Team Lang Leve Rembrandt

   

  Lees meer >> | 315 keer bekeken

 • Rembrandt wedstrijd

  11 februari 2019

  Ruim een half jaar geleden heb ik de Kunstgeschiedenis Academie ontdekt, wat online te volgen is. Het wordt geleid door Karin Haanappel. Haar lessen zijn heel gepassioneerd en zij probeert de vrouwen in de kunst hun plaats te geven, die zij heel erg verdienen. Zoals Berthe Morisot die een belangrijke rol heeft gespeeld bij het ontstaan van het impressionisme in de 19de eeuw. Zoals Karin zegt ‘Kunst maakt gelukkig’. Ik volg haar lessen, ik schilder en ik exposeer, tot zelfs in Kenia toe. Ja, kunst maakt mij gelukkig en laat mij mijn zorgen vergeten. Ik probeer op het moment iets te schilderen/tekenen in de stijl van Rembrandt. Hoe mooi ik Rembrandt zijn werken ook vind, is deze opdracht erg moeilijk voor mij. Of het mij gaat lukken… ik hou jullie op de hoogte.

  Vriendelijke groet,

  Cindy

  Lees meer >> | 283 keer bekeken

 • Madonna

  24 oktober 2018

  Elke donderdagochtend ga ik naar mijn schildersclub. Heel gezellig, naast schilderen, heel veel gebabbel. Ik voel mij er thuis. Ik heb een madonna van Rafaël met pastel gemaakt. Heerlijk om met pastel te werken. Erbij doe ik ook foto's van mijn expositie in het kasteel van de prinsen van Oranje in Cuiseaux en een foto van afgelopen zondag 21 oktober 2018. Eén bezoeker heb ik mogen ontvangen :(

  Chaque jeudi matin, je vais à mon club de peinture à Cuiseaux. Très confortable, à côté de la peinture, beaucoup de bavardages. Je me sens chez moi là-bas. J'ai fait une Madone de Raphaël avec du pastel. Ravissant de travailler avec le pastel. J'ai pris aussi des photos de mon exposition au château des princes d'Oranje à Cuiseaux le 20 octobre et une photo du dimanche passé quand j'étais surveillante. Seulement un visiteur était passé :( ce n'est pas beaucoup.

  Lees meer >> | 290 keer bekeken

 • Délires des fontaines à Cuiseaux

  30 augustus 2018

  Il y a 12 fontaines à Cuiseaux. Pour la Biennale 2018 les fontaines sont décorées. Aussi notre club d'artistes peintres ACC (Art Club Cuiseaux) avait la possibilité de décorer une fontaine. Aujourd'hui on a fini la décoration. Voilà le résultat:

  Er zijn 12 fonteinen in Cuiseaux. Deze worden voor de Biennale 2018 versierd. Elke club heeft de mogelijkheid om dat te doen. Onze schildersclub ACC (Art Club Cuiseaux) heeft bovenstaande fontein, die niet meer werkt, versierd. Wij hebben met z'n allen een bijdrage geleverde aan de drie doeken, die tegen de muur bevestigd zijn.

  Lees meer >> | 351 keer bekeken

 • Portrait de Hill/Portret van Hill

  30 juni 2018

  Comme j'ai écrit dans mon blog précédent, voudrait Hill que je fasse un portrait de lui. J'ai choisi le style de Gaugain. D'abord j'ai fait un copie de l'autoportrait de Gaugain en pastel.

  Zoals ik al in mijn vorige blog schreef, wil Hill dat ik een portret van hem maak. Ik heb gekozen voor de stijl van Gaugain. Eerst heb ik een kopie gemaakt van een zelfportret van Gaugain in pastel.

  En bas le pastel de Hill:

  Hier volgt in pastel Hill:

  La prochaine étape est en acrylique :)

  Nu nog in acryl maken ;)

  Lees meer >> | 293 keer bekeken

 • L’anniversaire de Hill/Verjaardag van Hill

  18 maart 2018

  Aujourd’hui, c’est l’anniversaire de mon mari Hill. J’ai lui donné pour son anniversaire de 60 ans un autoportrait de moi à la Modigliani. Il m’a beaucoup aidé de réaliser ce portrait. J’ai utilisé tous ses conseils et critiques. Selon lui, mes cheveux étaient trop longs, par exemple.  

  Vandaag is mijn man Hill jarig. Voor zijn 60ste verjaardag heb ik mijn zelfportret à la Modigliani gegeven. Hij heeft mij veel bijgestaan bij het tot stand komen ervan. Zijn tips en kritiek heb ik allemaal meegenomen. Zo vond hij mijn haar te lang. 

  Et les yeux trop foncés. Modigliani peint souvent les yeux noir, un peu sinistre.

  En de ogen te donker. Modigliani schildert vaak de ogen donker, wat doods aandoet. 

  En effet, j’ai coloré mes yeux et j’ai ‘coupé’ mes cheveux. Hill est très content avec le résultat.

  Ik heb toen inderdaad de ogen kleur gegeven en mijn haar 'geknipt'. Hij is heel blij met het schilderij.

  Maintenant il veut que je fasse un portrait de lui…

  Nu wil hij dat ik een portret van hem maak...

   

  Lees meer >> | 1050 keer bekeken

 • Expo Budapest

  18 maart 2018

  Après l’exposition à Berlin, mon tableau en pastel ‘Ma Maternité’ est exposé à Budapest en Hongrie du 17 mars pour deux mois. C’est maintenant presque une année que mon tableau voyage d’un pays à l’autre. Je ne le pouvais jamais imaginer. Je suis tellement contente !

  Na de expositie in Berlijn is mijn pastelschilderij ‘Ma Maternité’ nu in Budapest te zien vanaf 17 maart. Het blijft daar ongeveer twee maanden hangen. Anne de Vries, directeur van Bubble Art, wilde graag mijn werk in Budapest exposeren en of ik daarmee accoord ging. Ik vind het geweldig.

  Het is nu bijna een jaar dat mijn schilderij van het ene land naar het andere land reist. Dat had ik nooit kunnen voorstellen.

  Aujourd’hui mon tableau est exposé dans un très bel endroit à l’hôtel Hilton à la rivière le Danube à Budapest. L’hôtel est bâti sur les restes des fondations d’une église et un monastère des Dominicains du 13ème siècle. Il faut passer le monastère avant entrer dans l’hôtel si les touristes arrivent avec les navires de croisières. C’est vraiment un endroit superbe.

  Nu heeft mijn werk een mooie plek in het Hilton hotel aan de Donau in Budapest. Het hotel staat op de fundamenten en restanten van het 13e eeuwse Dominicanerkerk en –klooster. Mijn werk hangt bij de beneden entree in het hotel, daar waar de cruiseschepen op de Donau aankomen. De mensen moeten door het klooster heen. Een prachtige plek.

  Lees meer >> | 357 keer bekeken

 • Quinty

  13 februari 2018

  Voorzichtig vroeg Mariska, de vriendin van een neef van mij, of ik een tekening van hun éénjarig dochtertje wilde maken. Dat leek mij een leuke uitdaging. Ik kreeg de volgende foto.

  Deze was niet geschikt om er een leuke tekening van te maken. Ik heb om een andere foto gevraagd en dat was de volgende.

  Zonder haar ooit in het echt gezien te hebben, was de opdracht moeilijker dan ik dacht. Zou het mij lukken om een mooie tekening te maken?

  Ik begon met een schets.

  Dit gaat het niet worden, dacht ik. Toen heb ik een combinatie gemaakt van de twee gekregen foto's en een schilderij van Sierk Schröder van een kleuter. Dit bleek helemaal niet meer te lijken op Quinty. De moed zonk in mijn schoenen.

  Toch verder geprobeerd en een combinatie van de twee foto's gemaakt. Om zeker te weten dat zij er op lijkt, heb ik mijn neef Alfons aangeproken op Facebook. De foto van de tekening wilde ik in de verborgen chat sturen. Dat lukte mij niet. Dan maar op FB waar iedereen het kan zien.

  Ik was blij verrast over de reactie van Alfons. Hij was heel enthousiast en volgens hem lijkt zij! Nog een beetje bijwerken en dan opsturen :)

  Lees meer >> | 404 keer bekeken

 • Expo Berlijn

  7 februari 2018

  Vanaf vandaag hangt mijn schilderij 'Ma Maternité' in Berlijn in het van der Valk hotel in Berlijn. Na Brussel, Beijing, Luxemburg, Boekarest en nu Berlijn. Wat een leuke ervaring! Dit had ik nooit verwacht. Ik ben er erg blij mee!

  À partir d'aujourd'hui, mon tableau 'Ma Maternité' est suspendu à l'hôtel van der Valk à Berlin. Après Bruxelles, Pékin, Luxembourg, Bucarest et maintenant Berlin. Quelle belle expérience! Je ne m'attendais jamais à ça. Je suis très contente!

  Lees meer >> | 334 keer bekeken

 • Meer blogs >>