Eigenlijk wilde ik niet mee doen met de Rembrandt wedstrijd wat door het Rijksmuseum is georganiseerd. Ik had geen geschikt nieuw werk. Ik wilde wel iets doen met het thema van de verloren zoon wat Rembrandt had geschilderd. Ik dacht er een vrouwelijk tintje aan geven in de trant van de verloren dochter. Het lukte mij niet een mooi schilderij te maken. Een vriendin op mijn Franse schildersclub wilde graag meedoen. Zij vroeg mij haar te helpen. Dit kon ik alleen door mijzelf op te geven. Ik heb toen een ouder schilderij uit 2016 opgegeven van de oude man. Dat was in februari 2019. Het is sowieso in de Rembrandtkleuren geschilderd met acryl. Het duurt wel even of de winnaars bekend worden gemaakt. Wie weet ;-) 

Op 21 mei kreeg ik het volgende bericht:

Beste inzender, 

Hartelijk bedankt voor je inzending voor de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt. Het Rijksmuseum ontving tussen 1 februari en 31 maart 2019 maar liefst 8.390 inzendingen voor deze zomertentoonstelling, allen geïnspireerd op Rembrandt. 

De afgelopen weken hebben er meerdere bijeenkomsten plaatsgevonden waarin de jury, met hulp van een selectiecommissie, alle ingestuurde kunstwerken aandachtig heeft bestudeerd. Helaas moeten we je mededelen dat jouw werk niet geselecteerd is voor de finaleronde. Vanwege het grote aantal inzendingen kunnen we helaas niet corresponderen over de uitslag. We hopen op je begrip hiervoor.

Wij danken je enorm voor je inzet en hopen je natuurlijk te mogen verwelkomen in het museum, tijdens de looptijd van de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt (15 juli – 15 september 2019). Op 15 juli vieren we de verjaardag van Rembrandt en vanaf 14:00 uur is de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt open voor publiek. We hopen je dan, of op een later moment, te mogen verwelkomen in het museum! 

Met vriendelijke groet, 

Team Lang Leve Rembrandt

 

Reageer op dit bericht