Via deze site kreeg ik een bericht van de kunstenaar Dirk Hakze of ik mee wil doen met een groot project in 2021. Ik vind het een unieke kans. Ik ben er erg blij mee. Er doen 500 kunstenaars mee. De organisatie van 'The Colorfield Performance' vinden mij een geschikte kandidaat. Dat is altijd fijn om te horen. 

The Colorfield Performance in zijn huidige opzet is ontstaan tijdens Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. Zo'n 440 kunstenaars maakten samen een groot veld met schilderijen (zie foto hieronder)

Ruim 40.000 bezoekers kwamen kijken naar het project en haar deelnemers. Van een groep enthousiaste Haagse kunsenaars kwam de vraag of het een idee is om het eerst volgende project in Den Haag te realiseren. Dit heeft er toe geleid dat er een volgende editie in Den Haag komt.

Het project vindt plaats in 2021 en er wordt gewerkt van 15 april tot 31 augustus. Daarna blijft het veld nog intact tot 1 oktober. Het is de bedoeling dat ik ter plekke een schilderij maak in de grootte van 120 x 120 cm. Een prachtige uitdaging!